23.000 Bezoekers voor Leidse monumenten

Het goede weer dit weekend zal zeker een rol hebben gespeeld, maar vast staat dat de Open Monumentendagen in Leiden dit jaar weer een groot aantal bezoekers heeft getrokken. Het Comité Open Monumentendag Leiden schat dat 23.000 mensen de 26 geopende panden hebben bezocht.

Hoogtepunten dit jaar waren de Meelfabriek en het Scheltemacomplex op de Oude Singel. Beide panden zullen de komende tijd een nieuwe bestemming krijgen en waren voor het laatst in de originele staat te bezichtigen. Met tentoonstellingen en videopresentaties werd een beeld geschetst van de vroegere activiteiten en werkomstandigheden. Extra trekker in de Meelfabriek was het grootse uitzicht over Leiden en de wijde omgeving vanaf het dakterras. Door de grote aantallen belangstellenden ontstonden lange rijen bij het trappenhuis en waren het Comité en de SLS genoodzaakt extra vrijwilligers in te zetten om alle bezoekers een kijkje vanaf het dak te gunnen. De Open Monumentendagen gingen dit jaar voor het eerst vergezeld van een uitgebreid programma aan jeugdactiviteiten. De Kneedcompany bakte samen met de kinderen broden in de Meelfabriek en schrijfster Selma Noort trok veel belangstelling in het stadhuis. In de Waag bleek het jeugdtheater een groot succes, evenals de historische weegschaal waarop men zich kon laten wegen. Ruim 200 kinderen namen vanuit de Waag deel aan de speurtocht die na een boottocht langs diverse monumenten en verklede acteurs voerde. Het Comité Open Monumentendag Leiden kijkt dan ook terug op een geslaagd weekend en bedankt de deelnemende pandeigenaren en de ruim honderd vrijwilligers. Zij maken elk jaar de Open Monumentendagen weer mogelijk. Volgend jaar vinden de Open Monumentendagen plaats op 13 en 14 september rond het thema Landelijke bouwkunst. Meer informatie hierover zal verschijnen op de internetsite van het Comité: www.leiden.nl/openmonumentendagen.

Leiden Meelfabriek monumentendagen


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×