Ook SP-fractievoorzitter Paul Day is volgende week te zien in het programma `Over de Balk` dat RTL4 maandagavond uitzendt. Foto: Bram Pater.

GroenLinks wil snel aanpassing fietspad

GroenLinks raadslid Yvonne van Delft wil dat verkeerswethouder Pechtold (D66) snel met een concreet plan komt om het gevaarlijke fietspad aan het Utrechtse Veer veiliger te maken. Van Delft sprak vrijdag voor de Holland Centraalmicrofoon haar teleurstelling uit over de eerste reactie van Pechtold.

Deze verwees naar uitgebreid overleg met o.a. 3VO (het vroegere Veilig Verkeer Nederland) en haalde onderzoeken aan waaruit blijkt dat dit soort verhoogd aangelegde fietspaden veilig zijn. Inmiddels zijn er al tientallen valpartijen geweest, waarbij twee zwaargewonden vielen en een derde slachtoffer in coma raakte en later overleed. Volgende week zendt RTL4 een reportage over het fietspad uit in het programma `Over de Balk`.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×