Open Dagen Stadhuis

Net als voorgaande jaren vinden, tegelijk met de Open Monumentendagen, ook in 2002 weer de open dagen van het stadhuis plaats. Komend weekend is het weer zo ver. Het stadhuis zet de deuren open voor bezoekers. Iedereen is welkom. Om 10.00 uur precies opent Alexander Geertsema, de nieuwe wethouder Monumentenzorg, de Open Monumentendagen en de Open dagen Stadhuis op het bordes van het stadhuis. Daar geeft hij op geheel eigen wijze het startsein voor de 16e editie van deze dagen. Vervolgens start hij om 10.15 uur de eerste rondleiding over de tweede etage van het stadhuis. Hieraan kan iedere bezoeker van de Open Dagen Stadhuis deelnemen. Ook de ingang onder het bordes is geopend; deze ingang biedt toegang tot het atrium van het stadhuis. Voor rolstoelgebruikers en kinderwagens is de toegang aan het Stadhuisplein open.

Nieuw dit jaar is dat er veel activiteiten speciaal op de jeugd gericht zijn. Het is de bedoeling om het beeld dat zij hebben dat monumenten oude stoffige panden zijn, te corrigeren. In en rondom het stadhuis zijn er de volgende activiteiten speciaal voor de jeugd:
Zaterdag: – (hele dag) `Verover je eigen monument`, een video van jongeren die jongeren mee op sleeptouw nemen naar monumenten; in de B&W-kamer. – 13.30-16.30 kinderpuzzeltocht; start in de Waag. – 14.00-16.00 uur vertellingen/optreden Selma Noort, auteur van de Leidse kinderstadsgids ‘Eet mijn arm maar op’; in de trouwzaal. Zondag: – (middag) `Verover je eigen monument`, een video van jongeren die jongeren mee op sleeptouw nemen naar monumenten; in de B&W-kamer. – 13.00-15.00 kinderpuzzeltocht; start in de Waag. – 13.30-15.30 uur muziek maken (percussie); rondom de leestafel (beneden). Zie ook dit artikel

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×