Hoofdredactie zet in op verlies 30 banen

De hoofdredactie van de Hollandse Dagblad Combinatie-Zuid (HDC) zet in de onderhandelingen met de directie in op een verlies van dertig banen. Dat heeft de voorzitter van de gezamenlijke redactieraad J. van der Meulen maandag meegedeeld. Dat meldt dagblad Trouw. Het gaat om journalistieke functies op de redacties van het Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, het Leidsch Dagblad, de Gooi- en Eemlander en het Dagblad van Almere. Morgen is er een gesprek tussen de HDC-directie en de redactieraad van de regionale kranten. Dan blijkt hoeveel banen de directie wil gaan schrappen in verband met de reorganisatie. Eerder was sprake van een verlies van zestig banen op een totaal van 225.

De hoofdredactie heeft een eigen onderzoek laten uitvoeren in verband met de fusie tussen het Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, Leidsch Dagblad en de Gooi- en Eemlander/Dagblad van Almere. De conclusie van dit onderzoek is dat een verlies van dertig banen verantwoord is. ,,Morgen kijken we wat de inzet is van de directie“, aldus Van der Meulen. ,,Daarna volgen onderhandelingen tussen de hoofdredactie en de directie.“ Wanneer de HDC-directie uiteindelijk een besluit neemt over de inkrimping is onbekend. Algemeen directeur B. Essenberg wil daar geen commentaar op geven: ,,Dat komt pas later aan de orde in het plan.“ In februari ontstond bij de HDC-dagbladen grote onrust over de reorganisatieplannen van de directie. De redacties voerden toen actie door het grijs maken van artikelen in de kranten om te laten zien welke berichten verdwijnen als er banen worden geschrapt. In maart beloofde de directie mee te willen werken aan een onafhankelijk onderzoek naar de financiële situatie van de kranten en de voorgestelde omschakeling naar een ochtendkrant. Dat onderzoek ligt nu op tafel.

Leiden Leidsch Dagblad


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×