LUMC krijgt miljoenen voor hepatitis-vaccin

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) krijgt ruim 3,3 miljoen euro van de Europese Commissie om de coördinatie op zich te nemen van een onderzoeksprogramma voor vaccins tegen hepatitis-C. Dat meldt Radio West. Aan het project werken vijftien andere onderzoekscentra en twee bedrijven mee uit acht landen uit de Europese Unie.

Er bestaat reeds een combinatie van medicijnen tegen hepatitis-C, maar die slaat slechts bij één op de vier patiënten aan. Bovendien is de behandeling erg duur. In het nieuwe project dat het LUMC coördineert, moet het hepatitis-virus worden nagemaakt. Dat is de voorwaarde om uiteindelijk een vaccin te kunnen ontwikkelen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×