Verdachten overval postkantoor voor de rechter

Zes personen die verdacht worden van betrokkenheid bij een overval op het postkantoor in de Breestraat in Leiden in april 2001, moeten op 3 oktober 2002 voor de rechter verschijnen. Het gaat om twee mannen van 36 en 39 jaar uit Delft die ervan verdacht worden de overval gepleegd te hebben. Ook vier andere mannen die op andere wijze betrokken waren bij de voorbereiding of de uitvoering van de overval moeten voorkomen. Het gaat daarbij om een Delftenaar van 38 jaar, een Rotterdammer van 45 jaar en twee Leidenaars van 39 en 41 jaar oud.

Ook moet een zestal personen op 3 oktober 2002 voor de rechter verschijnen die van de overval afkomstige travellercheques hebben geheeld. Dit zijn een 32-jarige man uit Rotterdam, een 39-jarige man uit Bleiswijk, een 41-jarige man uit Schilde (België), een 32-jarige man uit Brasschaat (België), een 54-jarige vrouw uit Rotterdam en een 38-jarige man uit Rotterdam. De overval vond op maandag 2 april 2001 in de vroege ochtend plaats. Medewerkers van het postkantoor en schoonmaakpersoneel werden bedreigd met een vuurwapen. De twee overvallers gingen er met cheques en een geldbedrag – bij elkaar 1,7 miljoen gulden – vandoor. Het onderzoek kwam op gang toen de 32-jarige Belg in Cannes (Frankrijk) een gestolen cheque van de overval verzilverde. De politie is ongeveer negen maanden bezig geweest met het onderzoek.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×