Geen muziek meer op Radio West

Radio West overweegt te stoppen met het draaien van muziek. De leiding van de regionale zender RTV West bespreekt een voorstel om Radio West om te vormen tot nieuwszender met alleen gesproken woord. Dat schrijft het Haarlems Dagblad. De transformatie geldt vooralsnog alleen voor de programma`s overdag; `s avonds wordt er volgens de plannen nog wel muziek uitgezonden. De ingrijpende verandering is ingegeven door voortdurend tegenvallende luistercijfers.

Uit onderzoeken van de omroep blijkt ook dat Radio West vooral oudere en weinig verdienende luisteraars trekt. De zender is daarom minder interessant voor adverteerders. Het stoppen van de muziekprogrammering heeft als bijkomend voordeel voor de omroep dat er veel minder auteursrechten aan Buma/Stemra afgedragen hoeven te worden. Radio West richt zich nu journalistiek gezien op de regio Zuid-Holland-Noord, een gebied waar Haaglanden, de Bollenstreek, Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn onder vallen. In de nieuwe formule zou er meer ruimte zijn voor binnenlands en buitenlands nieuws.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×