Persoonlijk lesprogramma bij nieuwe opleiding

Vanaf september start ROC Leiden Volwasseneneducatie met de nieuwe eenjarige Prisma opleiding (Passende Route In Samenwerking Met Anderen). Prisma is speciaal bedoeld voor leerlingen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen, die niet de juiste vooropleiding of onvoldoende capaciteiten hebben voor de vmbo Theoretische Leerweg. Deze groepen leerlingen haken bij andere opleidingstrajecten vaak voortijdig af, veelal door een tekort aan persoonlijke begeleiding. Een vervolgopleiding is daardoor uitgesloten. Tijdens de Prisma opleiding krijgen alle leerlingen intensieve begeleiding, oriëntatie op de vervolgopleiding en het beroep staat hierbij centraal.

Na een uitgebreide intake starten de leerlingen met een algemeen vakkenpakket. Na een half jaar krijgen de deelnemers een bindend studieadvies. Het tweede half jaar is er een persoonlijk lesprogramma, volledig afgestemd op de vervolgopleiding. De leerlingen krijgen dan alleen nog die vakken die van belang zijn voor de doorstroom. Minimaal twee jaar voortgezet onderwijs is een van de toelatingseisen voor de Prisma opleiding. Voor leerlingen die tussentijds in het voortgezet onderwijs uitvallen is deze opleiding een nieuwe optie. Verder moet de leerling 16 jaar of ouder zijn. Voor meer informatie over de Prisma-opleiding en de exacte toelatingsvoorwaarden kunt u contact opnemen met Hans Gorter, tel 071 5824531. De unit volwasseneneducatie van ROC Leiden, waar het voormalige Boerhaave college in is opgegaan, heeft naast de nieuwe Prisma opleiding een zeer gevarieerd opleidingenaanbod. Er zijn cursussen voor mensen die willen leren lezen en schrijven, er zijn computercursussen en een uitgebreid aanbod van vmbo/mavo-, havo- en vwo-opleidingen. Wilt u meer informatie over het opleidingenaanbod van ROC Leiden Volwasseneneducatie, dan kunt u bellen naar 071 5824531.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×