Dronken vrouw veroorzaakt dubbele aanrijding

Zaterdagmiddag heeft een 44-jarige automobiliste uit Leiden op over de kruising van de Langegracht met de Klokpoort een aanrijding veroorzaakt. Vervolgens ging ze er vandoor richting de Herensingel. De 29-jarige automobilist uit Haarlem die door haar was aangereden, volgde haar en probeerde haar klem te rijden. Op het moment dat hij haar inhaalde, stuurde de vrouw naar links en botste voor de tweede keer tegen de Haarlemmer aan. De vrouw bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en is aangehouden. Haar rijbewijs kon ze direct inleveren.

De eerste aanrijding ontstond toen de dronken vrouw de kruising wijfelend naderde en uiteindelijk door rood reed. De automobilist uit Haarlem kwam vanaf de Klokpoort en reed door groen. De man stopte en toeterde nog, maar de automobiliste reed tegen zijn auto aan. Na de aanrijding reed de vrouw naar de Herensingel waar ze stopte. De Haarlemse automobilist reed achter haar aan en probeerde zijn auto voor die van de vrouw te zetten. Op het moment dat hij om haar heen reed, reed de vrouw naar links wat een tweede aanrijding tot gevolg had. De vrouw moest blazen. Zij blies 885 ugl, ruim vier keer teveel. Ze is aangehouden, kreeg een rijverbod van 11 uur en haar rijbewijs is ingevorderd.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×