SolarCar Nuna terug bij Space Expo

Na een demonstratie op het circuit van Francochamps door het Nederlandse Alpha Centauri Team keert de SolarCar Nuna terug bij Space Expo. Vanaf woensdag 7 augustus tot en met zaterdag 31 augustus is de racewagen op zonne-energie weer te bewonderen in het gebouw van de permanente ruimtevaarttentoonstelling, Keplerlaan 3 in Noordwijk.

Het project SolarCar Nuna werd in 2000 bekroond met een Nationale Millennium Prijs voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van alternatieve energievormen. Voor het vervaardigen van de racewagen op zonne-energie maakte het Nederlandse Alpha Centauri Team gebruik van de modernste ruimtevaarttechnologieën. In 2001 nam de SolarCar Nuna met succes deel aan The World Solar Challenge. In beeld en geluid beleven bezoekers van Space Expo de race in Australië mee en zien hoe Nuna onder aanvoering van ESA-astronaut Wubbo Ockels wereldrecords brak. Nuna is de eerste debuterende ZonneAuto die de race van drieduizend kilometer van Darwin naar Adelaide won. De SolarCar legde de afstand af in de wereldrecordtijd van 4 dagen, 9 minuten en 20 seconden. Op de laatste dag reed de ZonneAuto 830 kilometer, een record. Ook de topsnelheid van honderd kilometer per uur en het gemiddelde van 91 kilometer per uur zijn absolute records.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×