Ook boven de Leidse regio zorgen vliegtuigen met enige regelmaat voor geluidsoverlast. Staatssecretaris Schultz gaat zich daar nu mee bezig houden.

Schultz staatssecretaris van Schiphol

De nieuwe staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, Schultz van Haegen, wordt verantwoordelijk voor de Nederlandse luchtvaart. Zij zal de invoering van de nieuwe geluids- en milieunormen en de ingebruikname van de vijfde baan van Schiphol moeten begeleiden. Ook zal zij met minister Hoogervorst van Financiën de gedeeltelijke privatisering voorbereiden.

De Leidse VVD-wethouder, van wie de ontslagbrief maandag in het Leidse gemeentehuis op de mat zal ploffen, wordt staatssecretaris van Luchtvaart en Waterstaat, zo maakte ze vrijdag zelf bekend na haar gesprek met formateur Balkenende. Haar voorgangster, partijgenote De Vries, ging naast Waterstaat over de hoofdpijndossiers van de veilingen van UMTS- en radiofrequenties. Die zijn naar Economische Zaken verhuisd. Schultz heeft inmiddels al geluncht met `haar` aanstaande minister De Boer. “Dat is een hele aardige man. Ik denk dat we goed samen kunnen werken”, voorspelde het 32-jarige VVD-talent. Het vertrek uit Leiden noemde ze ,,een moeilijke keuze“. Schultz werd in januari 1999 fractieleider van de VVD in de Leidse gemeenteraad en slaagde erin om haar partij nog datzelfde jaar tussentijds het college in te loodsen.

Leiden schiphol schultz staatssecretaris vvd


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×