Melanie Schultz met college-wethouders Pechtold en (toen nog) Laurier. (archieffoto: oktober 2001)

Melanie Schultz staatssecretaris Verkeer

De Leidse VVD-wethouder Melanie Schultz (Economische Zaken) wordt staatssecretaris voor Verkeer en Waterstaat. De VVD heeft dat vanmiddag bekendgemaakt op de vergadering van de partijraad in congrescentrum ‘De Eenhoorn’ in Amersfoort. In een eerste reactie liet een duidelijk opgetogen Schultz weten nu eerst de kabinetsformatie af te willen wachten. Ze verwacht dat die eind van de week zal worden afgerond. Fractievoorzitter Leendert de Lange bevestigt dat Schultz de functie heeft aanvaard. Waarschijnlijk volgt hijzelf Schultz op als wethouder van Economische Zaken.

De Lange wil nog niet heel concreet ingaan op de vraag wie Schultz als wethouder opvolgt. “De fractievoorzitter heeft een leidende rol in dit soort processen. Als de fractievoorzitter een andere rol moet gaan vervullen, laten we dat meteen weten,” antwoordt hij op de vraag of hijzelf in beeld is voor die functie, daarmee die mogelijkheid nadrukkelijk openhoudend. Maandag komt de fractie bijeen en zal dan besluiten wie de partij naar voren schuift als wethouder. De VVD zal het de zomermaanden sowieso met slechts één wethouder moeten stellen, aangezien de gemeenteraad pas in september weer bij elkaar komt. Pas dan kan de opvolger van Schultz geïnstalleerd worden.

Leiden leendert de lange schultz staatssecretaris vvd


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×