Wijkvereniging strijdt tegen oprukkende markt

Wijkvereniging Pancras-West heeft het college van burgemeester van wethouders gevraagd op te treden tegen oprukkende marktkramen op de Nieuwe Rijn. Ook de brandweer is op de hoogte gesteld van de expansiedriften van de marktkooplui. Bij de herinrichting van de Nieuwe Rijn is een zogenaamde marktloper in de bestrating aangebracht. Deze lijn markeert het punt tot waar de marktkramen mogen staan. “Wij moeten helaas constateren dat deze lijn door de marktkooplieden steeds verder overschreden wordt, waardoor een onaanvaardbare situatie is ontstaan. De ruimte tussen marktkramen en straatlantarens of uithangels aan de gevels van de winkels is inmiddels zo klein geworden, dat urgentieverkeer (brandweer of EHBO) daar niet meer door kan. Wij vinden dat onaanvaardbaar,” aldus voorzitter Jaap van Meijgaarden van de wijkvereniging.

“Mocht er een brand uitbreken of een levensbedreigende situatie ontstaan, waarbij de EHBO moet komen, dan zullen kostbare minuten verloren gaan, omdat talloze kramen verzet moeten worden. In het verleden heeft een dergelijke situaties zich al eerder voorgedaan, met als gevolg een noodlottig resultaat. Op herhaling daarvan zitten wij niet te wachten”. De wijkvereniging eist dat het college maatregelen neemt, zodat politie, brandweer en ambulances altijd voldoende ruimte hebben om de plek des onheils te bereiken.

Leiden weekmarkt


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×