Verwijderingsartikel op de helling

Na GroenLinks en het CDA blijken nu ook de PvdA en Leefbaar Leiden te voelen voor afschaffing van het zogenaamde `verwijderingsartikel`. Op basis van dit artikel kan de politie groepen die overlast veroorzaken wegsturen van openbare plaatsen. Het artikel werd ingevoerd om op te kunnen treden tegen groepen drugsverslaafden die het Van der Werffpark teisterden, maar werd recent ook gebruikt om een actie van Eurodusnie op De Burcht met harde hand te beëindigen. Het CDA en GroenLinks hebben al aangekondigd het genoemde artikel te willen heroverwegen. In goed Nederlands betekent dat waarschijnlijk dat het verwijderingsartikel geen lang leven meer is beschoren. Het wachten is nu alleen nog op de fractie die een voorstel voor het afschaffen indient.

Of GroenLinks en de PvdA een ruzie in het college wil riskeren (met voorstander VVD) is echter de vraag. De ogen zijn dus vooral op het CDA gericht, hoewel ook Daan Sloos van Leefbaar Leiden zich vrijdag fervent voorstander van afschaffing toonde.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×