Kamiel Maase 2e op 3000 meter

Sevilla stond dit weekend niet alleen in het teken van de Eurotop, maar ook van de Europa Cup voor landenteams in de 1e Liga. In het snikhete stadion kwam Nederland op alle baanatletiekonderdelen in het strijdperk met 7 andere landen. Vijf atleten van Leiden Atletiek droegen hun steentje bij aan de totaalscore. Achter Spanje en Zweden behaalde de mannenploeg een 3e plaats met exact 100 punten. Zeven van die punten kwamen op het conto van Kamiel Maase die een 2e plaats haalde op de 3000 meter.

Anders dan verwacht, maakte de Spanjaard Alberto Garcia er een snelle wedstrijd van. Kamiel, die bekend staat goed te kunnen presteren onder extreem warme omstandigheden, kon hem volgen. In de slotfase wisten hij en de Portugees Rui Silva de Spanjaard te passeren. In de eindsprint bleef de Portugees Kamiel nipt voor. Met 7.51.88 verbeterde Maase zijn tijd van de FBK-Games in Hengelo met 7 seconden. Ronald Gram en Miranda Boonstra voegden ieder drie punten toe aan het totaal van hun ploeg door 6e te worden op hun onderdeel. Ronald bleef met 67.80 meter met de slingerkogel wat achter bij de afstanden van de afgelopen weken. Miranda Boonstra benaderde op haar onderdeel 3000 meter steeple chase met 10.27.69 haar eigen nationale record tot op 0.18 seconde, een knappe prestatie bij 38 graden celsius. De Nederlandse damesploeg ontliep maar net degradatie naar de 2e Liga door op het slotonderdeel Zwitserland te passeren. Martijn Ungerer maakte na enige weken afwezigheid zijn rentree. Als slotloper van de 4 x 100 meter estafetteploeg met Timoty Beck, Troy Douglas en Rowdy Middelkoop bracht hij het stokje na 39.70 seconden over de streep, goed voor een 3e plaats en 6 punten. Op de lange estafette 4 x 400 meter was Roel van Ree startloper voor de Nederlandse ploeg. Samen met Robert Lathouwers, Bob Keus en Rikkert van Rhee liepen zij 3.06.23. De richtprestatie voor het Europees Kampioenschap (3.04.50) bleef buiten beeld, maar een 3e plaats achter Spanje en Zweden was een goede prestatie op het slotonderdeel van twee dagen Europese topatletiek.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×