Bevolkingsonderzoek Borstkanker van start

Op 4 juli gaat in Leiden het Bevolkingsonderzoek Borstkanker weer van start. Elke vrouw van 50 tot 75 jaar in Leiden ontvangt daarvoor een schriftelijke uitnodiging. Het onderzoek heeft plaats in een mobiele onderzoeksruimte die komt te staan aan de Cronesteinkade.

Borstkanker: vroege opsporing vergroot de genezingskans Borstkanker is nog steeds de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen: elk jaar wordt bij ongeveer 10.000 vrouwen in ons land borstkanker geconstateerd. Hoe vroeger de ziekte wordt ontdekt, hoe groter de kans is op succesvolle behandeling en genezing. Door het bevolkingsonderzoek kan de ziekte bij meer vrouwen al vroeg worden opgespoord en zal het aantal vrouwen dat geneest toenemen. Het is dus van groot belang dat zoveel mogelijk vrouwen van 50 tot 75 jaar aan het onderzoek deelnemen! Aan het onderzoek zijn voor de vrouwen geen kosten verbonden. Nieuwe ronde in Leiden Vanaf half juni kunnen de vrouwen van 50 tot 75 jaar opnieuw een (schriftelijke) uitnodiging verwachten. Die leeftijden zijn anders dan de vorige keer. Tot nu toe was het BOB bestemd voor vrouwen van 50 tot 69 jaar. De bovenste leeftijdsgrens is nu verhoogd: van 69 naar 75 jaar. Elke vrouw ontvangt haar uitnodiging ongeveer twee weken voor ze aan de beurt is. Het onderzoek heeft plaats in een mobiele onderzoeksruimte, de zogenaamde mammobiel. In Leiden komt die, evenals bij de vorige rondes, te staan aan de Cronesteinkade naast het gebouw van de GGD. Voor vragen over het bevolkingsonderzoek kunnen vrouwen op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur bellen met de Stichting BoB West, tel. (0900) 262 93 78. Dat geldt ook voor vrouwen die verhinderd zijn of om een dringende reden hun afspraak willen verzetten.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×