Hoog niveau bij toekomstige Handelsondernemers ROC Leiden

Derdejaars leerlingen van de ROC Leiden opleiding Ondernemer-Manager in de Handelsbranche presenteerden woensdag 19 juni hun ondernemersplannen aan een vakjury. Het afgelopen cursusjaar hebben de leerlingen in tweetallen aan deze eindopdracht gewerkt. Het ondernemersplan moet zo zijn opgezet, dat het in de praktijk uitvoerbaar is. Het plan ‘De verleiding’ van Adriaan Verheul en Stefan Glasbergen werd door de jury tot beste uitgeroepen. De winnaars mogen nu de unit Handel van ROC Leiden vertegenwoordigen bij de regionale ondernemersplanwedstrijden op 2 juli bij de Kamer van Koophandel in Den Haag.

`De Verleiding` is de naam van de bierspeciaalzaak die Adriaan Verheul en Stefan Glasbergen willen opzetten in het centrum van Gouda. De jonge ondernemers deelden aan de binnenkomende bezoekers al flyers uit en voor elke gast is er een lekker biertje beschikbaar. De presentatie van het plan doet de jury het water in de mond lopen. Zo doe je dat dus, een ondernemersplan presenteren. Elk gepresenteerd plan omvat een marketingplan en een financieringsplan. Hierin is uitgebreid ingegaan op de assortimentskeuze, het klantenprofiel, de marktverkenning, de bedrijfsvoering, juridische constructies en de financiering van het bedrijf. De ondernemersplannen zijn volgens de jury van hoog niveau. De cadeauwinkel “Zoek het maar uit” van Melissa Kroeze en Marloes Schipaanboord is ruim voorzien van prachtige geschenkartikelen. Er is goed nagedacht over de locatie Winkelhof en het assortiment. Sonja van der Harg en Jacqueline van der Vegte positioneren hun verwenwinkel voor mannen, “Mister Future”, in het stadshart van Zoetermeer. “Een toplocatie, maar niet zo duur als Den Haag”, aldus de dames die zich al in de nieuwe bedrijfskleding presenteren De plannen en de presentatie werden beoordeeld door een vakjury bestaande uit de heer Van Overloop, voorzitter van de Leiderdorpse Ondernemersvereniging, Mevrouw Den Breejen van de Kamer van Koophandel en de heer Wakka van Hennes & Mauritz. De heer Klompmaker, directeur van de unit Handel, is trots op het resultaat. Een mooie prestatie van leerlingen en docenten. “Het is leuk te zien dat leerlingen met een Mavo of Havo achtergrond in drie jaar dit niveau bereiken”. “Veel van onze leerlingen kiezen voor een vervolgopleiding in het HBO”, aldus de heer Klompmaker, “een prima leerroute die voor deze leerlingen uitermate geschikt is”.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×