Leidse bioloog terug in Nederland

De Leidse bioloog Roelant Jonker, die dit weekeinde werd vrijgelaten door Colombiaanse rebellen, is aangekomen in Nederland. Hij keerde woensdagmiddag terug op luchthaven Schiphol. Dat meldt Radio West. De 28-jarige bioloog werd acht maanden geleden gegijzeld door de rebellenbeweging FARC. Hij was in Colombia op zoek naar zeldzame papegaaien in de oerwouden.

Volgens hem is hij netjes behandeld door de rebellen. Jonker zei zich nooit zorgen te hebben gemaakt, omdat hij begreep dat hij levend meer waard was dan dood. Voor zijn vrijlating is 7500 euro losgeld betaald. Ontvoeringen voor losgeld zijn in Colombia aan de orde van de dag. Afgelopen jaar werden ruim drieduizend mensen ontvoerd.

Leiden ontvoering


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×