Leiden wil Vliegkamp Valkenburg niet annexeren

Het college van B&W van de gemeente Leiden kiest bij bebouwing van vliegkamp Valkenburg niet voor annexatie van het vliegkamp. Dat meldt Omroep Holland Centraal. Burgemeester Lemstra zei tijdens de commissievergadering van de Provinciale Staten over de bestuurlijke organisatie van de Leidse regio dat de voorkeur uitgaat naar regionale samenwerking. In die samenwerking moet Leiden wel mee kunnen denken, praten en beslissen over de ontwikkeling van het vliegkamp. Het CDA noemde dit standpunt sympathiek, de statenfractie van de PvdA hield onverkort vast aan de annexatie van het vliegkamp door Leiden.

In dezelfde vergadering werd bekend dat er op zeer korte termijn een taskforce komt van ambtenaren van de gemeente Leiden en de provincie. Deze taskforce moet de problemen van Leiden in kaart brengen en de richting van de oplossingen aangeven. De SLR en de SDB gaan onder leiding van de provincie fuseren waarbij harde afspraken worden gemaakt die door de provincie worden gehandhaafd.

Leiden Vliegkamp Valkenburg


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×