Jonge muzikanten naar Duitse zusterstad Krefeld

De oudste en meest ervaren groep spelers van het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek brengt op 8 en 9 juni a.s. een bezoek aan de Leidse zusterstad Krefeld. Het bezoek vindt plaats op uitnodiging van het Krefeldse Gymnasium am Moltkeplatz.

De groep die de busreis van 250 km gaat maken, bestaat uit 34 spelers van 12-20 jaar en enkele begeleiders. Zij geven o.l.v. dirigent Mark Tempelaars op zondag 9 juni een concert in het Gymnasium. Uitgevoerd worden o.a. de 1e symfonie van Beethoven en The Lord of the Dance. Ook de Krefeldse scholieren spelen een aantal stukken. Gezamenlijk spelen de orkesten o.a. The Pink Panther. Hiervoor wordt op zaterdag samen gerepeteerd. In overeenstemming met de bedoeling van de stedenbandgedachte logeren de gasten uit Leiden en omstreken bij leerlingen van het Gymnasium. Naast het maken van muziek staan ook een picknick en bowlen op het programma.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×