Sprong van Pieterskerk ten behoeve van restauratie

Op zaterdag 15 juni aanstaande om 12.00 uur zullen directeur Ton Boon van de Pieterskerk en de bekende Leidse ondernemer Peter Labrujére op spectaculaire wijze van de Pieterskerk springen. Deze sprong vormt het startschot van een groots opgezette Open Dag in de Pieterskerk in het kader van de restauratie. Het abseilen is één van de vele activiteiten die gedurende de dag in en om de Pieterskerk voor jong en oud plaatsvinden. De opbrengst van de Open Dag komt ten goede aan de restauratie. De dag wordt om 17.00 uur afgesloten met een optreden van de Bonte Knaagkever Jazzband.

De Pieterskerk wordt gerestaureerd, de Leidenaar kan er niet meer omheen. Met huis-aan-huis verspreiding van folders in Leiden en omliggende gemeenten, een postercampagne en een inzamelingsactie onder het winkelend publiek vraagt de Pieterskerk aandacht voor de restauratie. En dat is hard nodig: de vijf jaar durende restauratie kost ruim 15 miljoen euro en daarvan moet ongeveer 13 miljoen euro op eigen kracht worden bijeengebracht. Op zaterdag 15 juni organiseert de Pieterskerk daarom een grandioze Open Dag, met tal van activiteiten voor het hele gezin. De Pieterskerk is immers, net als in vroeger eeuwen, onderdeel van het openbare leven. Zoals ook toen zijn er op 15 juni optredens, verkopingen, marktkraampjes, eettentjes, een fancyfair en een veiling in de kerk. Voor de echte waaghalzen is er de mogelijkheid om in navolging van directeur Boon en Peter Labrujére te abseilen vanaf het dak van de Pieterskerk. Voor elk wat wils Jong en oud kunnen van 12.00 tot 18.00 uur in en rond de kerk hun hart ophalen. Een heel bijzondere attractie is de nostalgische kermis met onder meer een historische draaimolen op het plein en een echte zweefmolen in de kerk. Om 13.30 uur is er een voorstelling van kindercircus ‘Atleta’ uit Warmond. Verder wordt de kerk tijdens de Open Dag bevolkt door jongleurs, straatzangers en sneltekenaars en zijn er speeltoestellen voor de kinderen, zoals een springkussen en een ballenbad. In de kerk en op het plein zijn verschillende terrassen ingericht, zodat ook de inwendige mens niets tekort komt. Fancyfair en veiling Een deel van de Pieterskerk zal zijn ingericht als markt, waar kraampjes met een uiteenlopend assortiment tweedehands goederen wachten op geïnteresseerde kopers. Om 16.00 uur treedt wethouder Alexander Pechtold op als veilingmeester van interessante objecten die welwillend ter beschikking zijn gesteld door vele Leidenaars die de kerk een warm hart toedragen. Deze voorwerpen zijn vanaf 12.00 uur in de Pieterskerk te bezichtigen. Bezoekers die zich willen informeren over de restauratie kunnen terecht in een tentoonstelling in de kooromgang van de kerk of zich laten rondleiden onder de kap van de kooromgang, waar de werkzaamheden al in volle gang zijn. De opbrengst van deze Open Dag komt geheel ten goede aan de restauratie van de Pieterskerk. Voor nadere informatie over de Open Dag en het aanleveren van spullen voor de veiling en de fancyfair kunt u contact opnemen met Annette van Vorselen, telefoon (071) 512 43 19.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×