Universiteiten Leiden en Oxford werken samen

De Universiteit Leiden en de Universiteit van Oxford zullen vanaf september 2002 gezamenlijk het Leiden – Oxford Leadership Programme aanbieden. Dit is een nieuwe parttime postgraduate opleiding, primair gericht op jonge professionals in het bedrijfsleven of in bestuursfuncties die een functie in een Europese context ambiëren. Deze vorm van samenwerking tussen beide universiteiten is nieuw. De opleiding staat onder auspiciën van het Europaeum, een netwerk van zeven vooraanstaande Europese universiteiten.

Het idee achter de opleiding is dat grondige kennis van de historische, politieke, culturele en juridische achtergronden van de verschillende Europese staten en regio`s onontbeerlijk is voor besluitvorming en economische betrekkingen op hoog Europees en mondiaal niveau. De deelnemers bestuderen onderwerpen als: staatsvorming in Europa, politieke besluitvorming, vergelijking van de werking van rechtssystemen, naoorlogse Europese geschiedenis, Europese economische integratie en buitenlandse investeringen in Europa. Het programma bestaat uit zeven modules, waarvan de Universiteit Leiden er drie verzorgt. Tevens bestaat de mogelijkheid om gedurende drie maanden elders in Europa bij een bedrijf of instelling expertise op te bouwen. Instromen is mogelijk in september en januari. De volledige (deeltijd-)opleiding kost twee tot drie jaar, afhankelijk van het aantal modules dat de student per jaar volgt. Afgestudeerden krijgen een certificaat van zowel de Universiteit Leiden (Postgraduate Certificate in European Cultures, History and Law) als de Universiteit van Oxford (Postgraduate Certificate in Contemporary European Institutions and Policy). Daarnaast krijgen ze het Europaeum diploma. Het Europaeum is opgericht in 1992. Oxford en Leiden waren de eerste participanten. De andere vijf zijn: De Universiteiten van Bologna, Bonn, Paris I (Pantéon-Sorbonne), Praag (Charles University) en het Graduate Institute of International Studies in Genève. Het Europaeum heeft onder andere tot doel het onderzoek in Europese studies te bevorderen en een Europees kader op te leiden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×