Pyromaan weer actief in Leiden en Voorschoten

De politie in Leiden vreest dat de pyromaan weer actief is die eerder reeksen auto`s in brand heeft gestoken. Dat concludeert ze uit de wijze waarop het afgelopen weekend zes voertuigen in Voorschoten en een weekend eerder vijf auto`s in Leiden in brand zijn gestoken.

De afgelopen twee jaar vatten bijna 60 auto`s in Leiden en Voorschoten op dezelfde wijze vlam. In veel gevallen sloegen de vlammen over op andere voertuigen. De pyromaan stak in 2000 vermoedelijk 26 auto`s in brand. Na een korte periode van stilte, sloeg de boosdoener vorig voorjaar weer in volle hevigheid toe. Volgens de politie zijn er in dat jaar 29 gevallen van brandstichting geweest. De werkwijze van de pyromaan is steeds dezelfde. De verdachte propt kranten tegen een van de voorwielen en steekt die in brand. Daarbij kiest de brandstichter steeds een aantal auto`s in dezelfde wijk. De politie betrekt bij het onderzoek ook enkele auto- en motorbranden in Oegstgeest.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×