Kindervrijmarkt op Koninginnedag rond het stadhuis in Leiden.

Kindermarkt en jeugdmuziekconcours op 30 april

Wethouder Melanie Schultz opent op dinsdag 30 april op feestelijke wijze de traditionele Kinderrommelmarkt die ter gelegenheid van Koninginnedag wordt gehouden. Zij zal om 9.45 uur op het Stadhuisplein het officiële startschot geven.

De Kinderrommelmarkt is een jaarlijks terugkerend evenement op Koninginnedag in Leiden. Rondom de Nieuwe Rijn, Vismarkt, Botermarkt en de Breestraat kunnen kinderen tot en met 15 jaar oude spulletjes verkopen. De variatie in aanbod is gigantisch: van spelcomputer tot bedeltje, maar ook cd’s, oude grammofoonplaten kinderspeelgoed, spulletjes uit grootmoeders tijd en ga zo maar door. Menig verzamelaar zal hier de door hem zo vurige gezochte spullen voor een ‘prikkie’ op de kop kunnen tikken. Om een plekje op de markt te bemachtigen moesten de kinderen een vergunning aanvragen bij Bureau Warenmarkten van Stadstoezicht. De ‘jonge ondernemers’ leren op deze manier spelenderwijs hoe het toegaat in de marktwereld. De kindermarkt wordt ook muzikaal door de jeugd opgeluisterd. Jongeren tot en met 16 jaar konden een plekje op de markt reserveren om alleen of met een groepje muziek op straat te maken. Dit muziekconcours, waaraan drie prijzen zijn verbonden, staat bekend als ‘Het Gouden Petje’. De competitie kent twee categorieën, één van 6 tot en met 10 jaar en één van 11 tot en met 16 jaar. De uitreiking van de prijzen door burgemeester Postma vindt plaats om 15.00 uur op het Stadhuisplein.

Leiden koninginnedag schultz


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×