Politie zoekt straatrover op scooter

Een Leiderdorper is donderdagavond beroofd van zijn geld. Hij fietste over de Heinsiuslaan in Leiderdorp toen hij door iemand op een scooter tot stoppen werd gedwongen. Deze bedreigde hem met een op een vuurwapengelijkend voorwerp en eiste geld. Toen de Leiderdorper dit aan hem had gegeven, reed de onbekende weg. Op de Engelendaal is een Oegstgeestenaar bedreigd door een man op een scooter in het tunneltje onder de kruising Engelendaal/Willem de Zwijgerlaan. De Oegstgeestenaar die hier fietste, werd tot stoppen gedwongen en bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Er werd geen geld geëist. Op de IJsselmeerlaan zijn een 19-jarige Leiderdorper en een 15-jarige Leidse enige tijd achtervolgd door een man op een scooter. De Leidse zat bij de Leidenaar achterop een brommer. Bij de Slaaghsloot en de Merendonk is het tweetal bedreigd door de man met een onbekend voorwerp. Het tweetal is gevlucht waarop de man de achtervolging staakte. Op de Lijnbaan is een 45-jarige Leiderdorpse bedreigd. Ze had net haar auto geparkeerd toen een onbekende haar bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Zij is een woning ingevlucht in de Merelstraat van waaruit zij de politie kon bellen. De politie heeft de omgevingen van de bedreigingen/beroving afgezocht, maar heeft de dader niet aangetroffen. De dader reed in alle gevallen op een witte scooter. Hij droeg een donkerblauwe jas, in de meeste gevallen een zonnebril en heeft korte donkere krullen. Hij is ongeveer tussen de 20 en 30 jaar.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×