Leids Studiefestival druk bezocht

Meer dan duizend middelbare scholieren hebben afgelopen zaterdag het Leids Studiefestival in de Pieterskerk bezocht. De studiemarkt van de Universiteit Leiden biedt vwo-leerlingen uit heel Nederland de gelegenheid alles te weten te komen over studies, studeren en studentenleven aan de Universiteit Leiden. Harm Edens, presentator van het satirische tv-programma `Dit was het nieuws` interviewde vijf Leidse wetenschappers over nieuwswaardige aspecten van hun vak.

Op het Leids Studiefestival werden onder meer studiekeuzetests gehouden. Bezoekers konden op de computer eerst een test doen en deze nabespreken met studiekeuzeadviseurs. Ook werd er informatie over stages en studie in het buitenland en over het studentenleven, studentencentrum Plexus, en de stad Leiden gegeven. Het komend studiejaar gaat het bachelor-master systeem van start. Daarbinnen hebben studenten vanaf september ook de mogelijkheid twee studies te combineren in een major-minor constructie. Over de bachelor-master structuur en de meer dan 45 major-minor combinaties konden aankomende studenten zich uitgebreid laten voorlichten door studenten en docenten, op de studiemarkt en d.m.v. workshops en presentaties. Op 12 en 13 april zijn er de open dagen bij de universiteit.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×