Pieternel Rolprijs voor Anneke van Aken

De 75-jarige Anneke van Aken heeft vrijdagavond in het Leidse Volkshuis de Pieternel rol emancipatieprijs ontvangen uit handen van PvdA-wethouder Hans Buijing en de winnares van vorig jaar, Marga Deenen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro en een wisseltrofee, een beeldje van de Noordwijkse kunstenares Maja van Hall.

Van Aken kreeg de emancipatieprijs van de gemeente Leiden vanwege haar inzet voor de politieke bewustwording van vrouwen. Zo richtte ze 30 jaar geleden de werkgroep Politieke Scholingscursus Vrouwen (PSC) op en zat ze in het bestuur van de lokale, de provinciale en de landelijke afdeling van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen. Op dit moment zet ze zich in voor de verbetering van de participatie van vrouwen in de politiek. De Pieternel Rolprijs is de emancipatieprijs die de gemeente Leiden sinds 1993 jaarlijks op 8 maart, Internationale Vrouwendag, uitreikt. Personen, verenigingen of instellingen die een opvallende bijdrage hebben geleverd aan de emancipatie van vrouwen, komen voor deze prijs in aanmerking. Voorgaande jaren was de Pieternel Rolprijs gekoppeld aan een bepaald thema. dit jaar was dat niet het geval: iedere Leidenaar die zich op het gebied van emancipatie heeft onderscheiden, kon meedingen.

Leiden pieternel


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×