Onbekenden vernielen hoogspanningskabel

Afgelopen weekend is een zgn. porseleinen beschermrib van een hoogspanningskabel van een transformatiestation aan de Vinkweg vernield. De porseleinen rib is juist aangebracht ter bescherming van de kabel. Deze kan bij beschadiging vanwege de hoogspanning een grote steekvlam geven die levensgevaarlijk kan zijn. Het terrein van het transformatiestation is door middel van ijzeren hekken en prikkeldraad afgeschermd en is niet toegankelijk voor onbevoegden.

Vermoedelijk is er met stenen naar de ribben gegooid waarna een rib beschadigd is geraakt. De politie waarschuwt voor de levensgevaarlijke situatie die hierdoor kan ontstaan. De vervanging van het porselein bedraagt enkele tienduizenden euro’s.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×